Verwaarloosde voet

Verwaarloosde voet

Een verwaarloosde voet komt niet alleen bij oudere mensen voor. Doordat (oudere) mensen soms niet meer soepel zijn, wordt het voor hen lastig om hun eigen voeten gezond en adequaat te onderhouden. Wanneer ze niet tijdig naar de pedicure gaan kan dit een verwaarloosde voet tot gevolg hebben. Soms omdat de jeugd weinig meekrijgt van voetverzorging en niet weet hoe het zijn of haar eigen teennagels zorgvuldig moet knippen. Ook zijn er mensen die een bepaald soort schaamtegevoel bezitten en niet op een pedicure durven af te stappen. Bijvoorbeeld vanwege te kort aan financiƫle middelen of als iemand overgewicht heeft en eigen voeten niet meer kan verzorgen. Wie er ook verwaarloosde voeten krijgt, het betekent vaak dat nagels uitermate lang zijn, nagels daardoor krimpen, ingroeien en ook de huid niet gezond is en daarnaast kunnen er schimmelinfecties ontstaan.

Kortom er is alle reden om een afspraak met mij te maken om je voeten weer in gezonde conditie te krijgen.

Problemen van de onbehandelde verwaarloosde voet

Wanneer je je voeten niet goed droog maakt kan er een schimmelinfectie ontstaan. Door veel te lopen en weinig verzorging kunnen eelt, likdoorns en kloven de kop opsteken. Wanneer nagels blijven doorgroeien, gaat de nagel uiteindelijk krom groeien en van het een komt het ander. Zo kan de nagelomgeving ontstoken raken en kunnen nagels ingroeien. Dit kan van kwaad tot erger gaan en uiteindelijk is een verwaarloosde voet onvermijdelijk.

Uiterst zorgvuldige behandeling van jouw verwaarloosde voet(en)

Ik weet uit ervaring dat je met je uit het oog verloren voet(en) je niet erg op je gemak zult voelen, maar bij mij hoef je je niet bezwaard te voelen. Er is werkelijk nog geen voet die ik niet gezien heb. En ik hoop dat je bij zult komen zodat je weer prettig zult lopen en dat we ervoor kunnen zorgen dat je voet(en) wel het minst van je problemen kunnen worden, want dat horen ze tenslotte te zijn.

Ik zal uiterst voorzichtig te werk gaan omdat ik begrijp dat doordat je even niet naar je voeten hebt omgekeken alles wat gevoelig zal zijn en soms zelfs pijnlijk kan aanvoelen. Doordat er zoveel met de voet aan de hand kan zijn kan het vaak een tijdje duren voor we jouw voeten de gezonde richting op krijgen. Maar ik wil het zeker samen met jou proberen. Het is wel een kwestie van het bijhouden van je voeten om ze zo gezond mogelijk te houden. Dit kun je of zelf in de gaten houden en je zal ook na de intensieve behandelingen regelmatig terug moeten keren voor onderhoud aan je voeten.