afgebroken-nagel

Symptomen afgebroken-nagel

  • een breuk of scheur in de teennagel
  • een gedeelte van de teennagel mist
Oorzaak gescheurde nagel

Er zijn verschillende factoren die kunnen zorgen voor een gebroken nagel of afgebroken teennagel. Een harde klap kan een breuk in de nagel veroorzaken. Ook kan uw nagel ergens achter blijven haken waardoor deze splijt, scheurt of breekt. Het hebben van te lange nagels zorgt voor een groterekans op beschadiging.

Wat kan je zelf doen

Probeer uw afgebroken teennagel niet zelf te behandelen. Doe je dit verkeerd, dan kan het probleem verergeren en kan de nagel gaan ontsteken. Ook geeft een onbehandelde afgebroken nagel een grote kans om te gaan ingroeien of het ontwikkelen van een stootnagel. Maak daarom een afspraak bij een pedicure of medisch pedicure.

Betreft jouw afgebroken nagel enkel een klein hoekje waar je geen hinder van ondervindt? Dan is behandeling niet altijd nodig. Houd de nagel(groei) goed in de gaten. Wordt het rood of groeit de nagel niet goed door? Dan is het raadzaam om alsnog snel een afspraak te maken

Afgebroken nagel behandelen

Een gebroken nagel kan ik goed behandelen en indien nodig kan ik de nagel repareren. Bij een nagelreparatie wordt een (deel)nagelprothese gezet. Dit is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. De nagel kan worden vervaardigd met acryl-gel. De tijdelijke kunstnagel past goed bij je natuurlijke nagels en is ook voor heren een passende oplossing. De kunstnagel zorgt ervoor dat de oorspronkelijk gevormde nagelwallen behouden blijven. 

Heb jij risicovoeten? Laat dit dan weten bij het maken van de eerste afspraak, dan plan ik graag wat extra tijd om je voeten goed te beoordelen en een juiste behandeling te kunnen geven.