Shellack en Nagels lakken

Laat je teen nagels lakken professioneel door mij in de salon.

Ik werk met het kwaliteitsmerk lakken zelfs zuurstof doorlatende lakken. Over het algemeen blijft deze lakken 4 tot 6 weken mooi zitten. In de salon heb een uitgebreide collectie nagellakken voor jou om een keuze uit maken en uiteraard ook om mee naar huis te nemen. Natuurlijk geef ik graag een kleuradvies.

Na jouw complete verzorgende voetbehandeling is het natuurlijk een feest om met mooi gelakte nagels weer naar buiten te lopen.

Een French manicure, een zachte basis kleur met een mooi gelakt wit randje behoort uiteraard tot de opties.

Ook prachtig afgewerkte tenen en ook je handen met een lang mooi blijvende Shellack van CND behoort bij mij in de praktijk tot de opties.

Wat zijn de verschillen tussen gellak en Shellack

Bij de één moet er flink gevijld worden, bij de ander niet

Beide producten hebben dezelde aanbrengtijd, namelijk 30-45 minuten. Wel zijn er wat verschillen in het aanbrengproces van beide producten. Bij CND Shellac hoeft je nagelplaat niet opgeruwd (gevijld) te worden, wat betekent dat je nagelplaat van tevoren niet bewerkt hoeft te worden. Dit is een groot voordeel wanneer je je nagels gezond en sterk wilt houden. Wanneer je geen fan van het vijlen bent, is Shellac dus de beste keuze voor jou. Voor het aanbrengen van gellak zal de nagelplaat wel bewerkt worden, zodat de gel beter hecht en beter verwijderd kan worden. Gellak werkt goed op dunne nagels en wordt vaak aangeraden voor mensen met zwakke en breekbare nagels. Bij zowel gellak als Shellac wordt er een UV-lamp gebruikt om de gel te laten uitharden.

Shellac is makkelijker te verwijderen

CND Shellac is een grote naam in de beautyindustrie en is qua bekendheid vergelijkbaar met merken als Dyson en Post-it, alleen dan nét iets glamoureuzer. Het is een zogenaamde ‘hybride’ UV-gel, wat betekent dat er oplosmiddel in zit, net als in traditionele nagellak. Hierdoor is de lak een stuk dunner, waardoor hij makkelijker te verwijderen is. Shellac ziet er meer uit als een normale nagellak dan als een gellak, maar heeft dezelfde voordelen, droogtijd en glossy afwerking. En natuurlijk zijn er minstens evenveel kleuren om uit te kiezen. Shellac blijft misschien ietsje korter mooi (tot drie weken) maar is daarentegen een stuk makkelijker te verwijderen. Het goede nieuws: met de Express Top Coat duurt dit werkje nog slechts 5 minuten.

Let wel op! ga naar de juiste salon – die dus de CND versie – van de producten gebruikt. Neppers kunnen vaak niet aan de real deal tippen. 

Verwijderen van gellak vs Shellack

Shellac heeft een top coat gelanceerd die binnen vijf minuten te verwijderen is. Geloof me, hij werkt fantastisch! Dit is een groot voordeel, omdat het verwijderen van Shellac flink lastig kan zijn. Gellak is steeds lastiger te verwijderen, en er moet bovendien eerst gevijld worden om de bovenste laag te ‘breken’. Zo kan de remover goed in de nagellak doordringen en kan de lak na 15 tot 20 minuten verwijderd worden. Het is precies hierdoor dat gellak zo lang blijft zitten, en je nagels zo sterk maakt. 

En dan is er nog zo’n enorme verscheidenheid aan fantastische kleuren!!

zie hier onder een kleine collectie: