Nagelcorrectie en of reparatie

Wat is een nagelprothese of te wel een nagelcorrectie en of reparatie?

Het uitvoeren van een nagelcorrectie of reparatie ofwel het maken van nagelprotheses is eigenlijk ook een soort nagelkunst. Vaak bekent het dat deze behandelmethode wordt toegepast op afgebrokkelde nagels of tenen, waar bijna geen nagel meer op zit. Ik maak hierbij gebruik van een kunstnagel of van materialen als Gelacy. Gelacy is een sterke acrylgel. Het bezit alle positieve eigenschappen van gel en acryl, zonder de bijbehorende nadelen. Hiermee creëer ik een kunstnagel die eruit ziet alsof deze je echte zou zijn.

Ook wanneer je  bijvoorbeeld een  ingegroeide teennagel, een stootnagel of afgebrokennagel je nagel bent kwijt geraakt, kan een nagelreparatie weer voor een mooi en gezond aanzicht van de voet zorgen. Waarbij de tijdelijke nagel goed past bij jouw natuurlijke nagels. De kunstnagel zorgt ervoor dat de oorspronkelijk gevormde nagelwallen behouden blijven. Daarbij is het ook voor heren een  passende oplossing.

Omdat de nagelreparatie wordt uitgevoerd met een acryl-gel kan deze niet alleen worden gebruikt voor het mooi maken van een deel van de nagel maar ook voor het vormen van een volledige nagel, een nagelprothese. Er moet minimaal 1/3 van de nagel aanwezig zijn om de Gel aan te kunnen hechten. Doordat het deels een gel is kan de nagel in het juiste model worden gevormd, los van de huid waar nodig, waarna het wordt uitgehard met een UV/ led licht. De gel zorgt ervoor dat een nagel gedeeltelijk of in zijn geheel weer gerepareerd kan worden. Doordat het product een elastische werking heeft vormt het zich naar de bewegingen van de voet, waardoor het niet als storend wordt ervaren tijdens het lopen.

Voordelen van een nagelreparatie of nagelprothese

Het kan voorkomen dat door bepaalde aandoeningen, zoals bijvoorbeeld een ingegroeide teennagel of een mycose(kalk)nagel, de teennagel aangetast wordt en je niet meer graag met blote voeten rondloopt. Je zal misschien niet snel met sandalen willen lopen, met behulp van een nagelprothese kan ik deze nagels verfraaien en eventueel zelfs met nagellak aflakken alsof  het je eigen natuurlijk nagel is. Daarnaast is de kunstnagel ook nog eens medisch verantwoord, doordat het ervoor zorgt dat de oorspronkelijke nagelwallen in stand wordt gehouden en voorkomt  dat het nagelbed onjuist gaat opgroeien als je een deel van je nagel hebt verloren door scheuring of stoten. Ik verbeter met een nagelprothese niet alleen je voetaanzicht, maar zorg er ook voor dat blijvende nagelmisvormingen- of ingroeien voorkomen worden. Het geeft een heel natuurlijk resultaat, zodat nep en echt bijna niet van elkaar te onderscheiden zijn. Niks om je voor te schamen.

Heb jij risicovoeten? Laat dit dan weten bij het maken van de eerste afspraak, dan plan ik graag wat extra tijd om je voeten goed te beoordelen en een juiste behandeling te kunnen geven.