De pedicure?

Wat is een Pedicure

Een pedicure is iemand die zich professioneel bezighoudt met voetverzorging, het verzorgen en behandelen van de voeten en de nagels van de voeten. Een voetspecialist die niet verward moet worden met de pedicure, is de podoloog of podotherapeut. Deze behandelt mensen met voet- en houdingsklachten deze verwijst bij medische noodzakelijkheid door naar de medische pedicure. Een pedicure, soms ook wel voetverzorger of voetverzorgster genoemd, is iemand die zich, al dan niet op professionele wijze, bezighoudt met het verzorgen van voeten, tenen en teennagels.

Wat doe ik als (medisch) pedicure?

Als jouw professionele pedicure, behandel en verzorg ik jouw voeten, voetzolen, tenen en teennagels. Niet alleen de medische behandelingen, maar ook de cosmetische behandelingen. Voorbeelden van behandelingen die ik bij jou zou kunnen uitvoeren zijn, het behandelen van de reumatische, de diabetische, spastische, jouw verouderde, oncologische of soms verwaarloosde voeten maar ook het uitvoeren van voetreflexmassage, orthesiologie, nagelbeugeltechniek, nagellakken en andere cosmetische voetverzorging liggen in de mogelijkheden. 

Ik voorzie jou daarnaast van advies op het gebied van huidverzorgingsmiddelen en schoenkeuze. Mocht het nodig zijn, dan kan ik je doorverwijzen naar een andere cq. volgende discipline.

Meer uitgebreide beschrijvingen van mijn behandelingen vind je hier.