Nagelbeugeltechniek
Bij een ingegroeide nagel wil ik weleens gebruik maken van een nagelbeugel. dit is een speciale techniek om ervoor te zorgen dat een nagel in een anatomisch juiste positie groeit, hierbij let ik op de nagelwallen dat deze voldoende ondersteuning krijgen/bieden. en het nagelbed niet teveel druk ervaart. Het is een procedure die soms enige tijd vergt maar een mooi resultaat oplevert.
Wat is het doel van de nagelbeugeltechniek?
Het doel van de nagelbeugeltechniek is, om de juiste stand van de nagels weer terug te brengen en tot normale pijnloze groei te komen. Hiermee voorkom je nare complicaties zoals ingegroeide nagels en pijnlijke ontstekingen. Ook kunnen hierdoor chirurgische ingrepen, zoals een wigexcisie of (partiële) nagelextractie, door een arts worden voorkomen, mits men er op tijd bij is. Indien de ontsteking wordt veroorzaakt door een ingroeiende nagel, dan kan de medisch pedicure de nagelpunt verwijderen. Vervolgens kan de groei worden begeleid met een nagelbeugel om herhaling te voorkomen.
Wat doet een Nagelbeugel?
Het principe van de nagelbeugel is hetzelfde als een beugel voor de tanden. Een draadje van staal wordt op je nagel geplaatst. En op spanning gezet. Door deze spanning zal de nagel weer de juiste vorm aannemen en de pijn verminderen.
Er zijn verschillende soorten nagelbeugels. Niet alle cliënten mogen bepaald soort beugels dragen. Denk aan de diabetische voet. Soms is er verlies van gevoel (PS). Indien men dan een nagelbeugel plaatst die onder de nagel vast gezet wordt, kan de cliënt daar op den duur veel gevolgen van ondervinden. Men voelt immers niet of de beugel pijn doet. Daarom is het verstandig om je eerst goed te laten informeren door je Medisch pedicure. Je Medisch pedicure weet welke nagelbeugel het best bij je past zonder dat je risico loopt op vervelende gevolgen.
Welke soorten nagelbeugels zijn er?
B.S. Spange :
Dit is de meest veilige techniek en hiervoor zal altijd gekozen worden wanneer iemand onder een risicogroep valt. De B.S. Spange is een kunststof beugel. Deze wordt over de breedte van de nagel aangebracht en corrigeert op deze wijze de vorm zodanig dat het omkrullen van de nagel teniet wordt gedaan. Je ondervindt geen last van de beugel en kunt er alles mee doen. De beugel groeit met de nagel mee uit en heeft dus langdurig effect.
De onyclip :
De onyclip – beugel is ook een vorm van de beugeltechniek die wordt toegepast. De diverse beugels verschillen van vorm en materiaal en hebben elk hun specifieke voor- en nadelen afhankelijk van de conditie van de persoon en de nagel.
Staal-draad nagelbeugel :
Deze beugel is van metaal en wordt exact op maat gemaakt. Ook deze techniek is bedoeld om de nagel weer in de juiste vorm te krijgen. Nadeel van deze beugel is dat deze om de 5 tot 6 weken opnieuw geplaatst moet worden omdat nagels groeien. De staal-draadbeugel wordt om de nageluiteinden geschoven en vervolgens verzegeld met een druppel gel zodat de beugel er niet af kan schuiven.
Wat is het voordeel van deze nagelbeugeltechniek?
De nagelbeugeltechniek voorkomt allereerst dat de nagel er rigoureus wordt uitgetrokken, iets dat vaak nare schimmelinfecties en soms veel pijn tot gevolg kan hebben. ook voorkomen we dat er een ingreep aan de nagel wordt gedaan die veel pijn en ontsteking met zich meebrengt. De nagelbeugeltechniek is een vrij natuurlijke manier om met een beetje hulp van een goed te regelen trekkracht via de nagelbeugel, de nagel zo pijnloos mogelijk weer in zijn juiste en pijnloze groeiproces terecht te laten komen. Wanneer dit slaagt is een chirurgische ingreep niet meer nodig en dat bespaart vaak een hoop ellende.