Vaataandoeningen en voetzorg

Vaataandoeningen en voetzorg

Bloedvaten vervoeren bloed door het lichaam. Er zijn twee soorten bloedvaten: de slagaderen (ook arteriën genoemd) en de aderen (ook wel venen genoemd). Slagaderen vervoeren zuurstofrijk bloed vanaf het hart naar alle weefsels, spieren en organen. Aderen zorgen voor de terugstroom van het bloed naar het hart.

Bij een vaataandoening is er iets mis met de bloedvaten of met de werking ervan. Een bloedvat kan bijvoorbeeld vernauwd of afgesloten raken, waardoor de bloedtoevoer in het lichaam vermindert.

Heb jij vaatproblemen, dan vallen jouw voeten onder de zogeheten risicovoeten. Dit komt doordat een verminderd vaatstelsel complicaties kan geven aan de onderste ledematen. Behandeling van jouw voeten horen thuis bij mij, de medisch pedicure. 

Voetklachten en symptomen bij vaataandoeningen

Als gevolg van een vaataandoening kan de huid van je voeten erg dun worden. Ze zijn meer vatbaar voor wondjes, welke ook slechter kunnen genezen. Ook kan je last hebben van extreem droge voeten. Dit kan zorgen voor overmatige eeltvorming en dit geeft een verhoogde kans op voetkloven. Je nagels kunnen verkleuren, stagneren in de groei en/of verdikken. Door verlammingen aan je onderbenen kunnen er drukplekken op je tenen en voeten ontstaan.

Behandeling voetproblemen bij vaataandoeningen

Ik kan je adviseren en tips geven om voetproblemen te verminderen en te voorkomen. Daarnaast behandel ik jouw voetproblemen en hou je voeten in excellente conditie. Als ik jouw voeten regelmatig zie kan ik vroegtijdig complicaties opmerken en je tijdig doorverwijzen naar de volgende discipline en zo nodig naar de huisarts.