Coagulatie en cryo therapie

nieuw

de CryoPen®!

In mijn praktijk werk ik al langer met de HTC pen waarmee ik 

wratten weg kan branden. maar nu beschik ik ook over een CryoPen® Hiermee kan ik meer huidaandoeningen behandelen dan alleen wratten. Dankzij de CryoPen® ben ik staat om op de millimeter nauwkeurig te werken. Bij diverse huidaandoeningen zoals wratten, fibromen, moedervlekken of ouderdomsvlekken, kan ik gericht behandelen zonder dat het omliggende gezonde huidweefsel wordt aangetast, waardoor de behandeling meestal pijnloos is! Bij behandeling is er is geen verdoving nodig en er is achteraf geen nazorg vereist.

De CryoPen® is bijzonder geschikt voor manuele behandeling van huidletsels met een diameter van 1 tot 8 mm en een diepte van maximaal 5 mm. 

De voordelen van de CryoPen® on een rijtje:

  • Nagenoeg pijnloos
  • Doeltreffend gebruik en direct resultaat, vaak al na 1 a 2 behandelingen
  • Korte behandeltijd van 5 tot 25 seconden
  • Steriele procedure
  • Geen incisie, geen bloeding en geen kans op infectie
  • Geen schade aan gezond weefsel
  • Zonder anesthesie, zonder postoperatieve verzorging, zonder littekenvorming
  • Deze behandeling is heel geschikt voor kinderen.

Cryotherapie of te wel bevriezing door foamstaastaafjes

Cryotherapie is het toepassen van (extreme) koude als medische behandeling voor uiteenlopende klachten, in het algemeen gerelateerd aan beschadigd weefsel. Doel hiervan is het verminderen van het celmetabolisme, ontstekingen en pijn te verminderen en bloedvaten te vernauwen.

In de dermatologie

Een mogelijke toepassing is in de dermatologie voor vriesbehandelingen van wratten en van weefsels om huidaandoeningen te behandelen. Door bevriezing ontstaat schade aan de weefsels: ontsteking, blaarvorming en afsterven (necrose); dit moet vervolgens weer spontaan genezen.

Verwijdering van wratten met HTC wrattenpen

Een HTC-pen (High Temperature Cauter) is een pen met een gloeistaafje dat wordt gebruikt om een voetwrat aan te stippen. Met het aanstippen wordt het wratweefsel verbrand ik kan daarna het dode wratweefsel wegsnijden. Het is een veel minder pijnlijk oplossing dan laten aanstippen met stikstof bij de huisarts.