OVER MIJ, WENDY BERGMAN

Voor de verzorging van je voeten kun je bij mij terecht. Wendy Bergman is mijn naam en ik ben Medisch Pedicure en mijn praktijk heet Footcare @ Wendy’s. De meeste mensen gaan naar de pedicure om hun voeten mooier te laten maken. Helaas vaak als ze al problemen met voeten of teennagels hebben.

Met mijn geoefende oog kijk ik naar iedere kleine afwijking van je voeten en de stand daarvan, Ik kijk dus niet alleen naar de esthetische kant van je voeten maar geef je graag advies. Ook verzorg ik je teennagels en de omgeving daarvan, verwijder overtollig eelt en likdoorns, behandel kloven, eeltranden, schimmelnagels (kalknagels) en ingroeiende nagels.

Medisch pedicure

Na de basisopleiding (2007) heb ik nascholing gevolgd in voetverzorging bij diabetes of reuma en heb mij toen gespecialiseerd in nagelprotheses en ortheses. 

Voetreflexmassage

Als gediplomeerd medisch pedicure (sinds 2017) kan je bij mij terecht voor de behandeling van zogenaamde ‘risicovoeten‘. Dat zijn bijvoorbeeld voeten die kwetsbaar zijn als gevolg van reumadiabetesspasticiteitkankerouderdom en verwaarlozing. Als medisch pedicure heb ik mij tijdens de opleiding gespecialiseerd in de zorg voor dergelijke voeten. Daarom werk ik nauw samen met huisarts, ondersteunende verpleegkundigen van de huisartsenpraktijken, medisch specialisten in het ziekenhuis en ook podotherapeuten.

Tijdens een miniworkshop bij PROvoet heb ik kennisgemaakt met het geven van voetreflexmassage. Hierdoor ben ik geïnspireerd geraakt en zag ik dit als een mooie aanvulling op mijn werk als pedicure. In 2018-2019 heb ik de opleiding voetreflexmassage bij MSP opleidingen gedaan. Sindsdien maakt het een passend onderdeel uit van mijn aanbod.

Mijn praktijk

Mijn praktijk wordt bezocht door mensen van verschillende leeftijden, hoewel ik merk dat beneden de 30 jaar vaker een uitzondering is dan regelmaat. Dit is jammer want ook een jonge voet kan gebaat zijn met goede verzorging, een fijne massage of een gebalanceerde voetreflexmassage. Enerzijds bezoeken mensen met een medisch probleem mij voor een behandeling. Anderzijds word ik veel gevraagd voor een ontspannende en cosmetische voetverzorging.

Sinds 2013 werk ik als zelfstandige om jou een persoonlijke en ook professionele behandeling aan te kunnen bieden. Mijn praktijk is gevestigd op de Frambozenstraat 43 in Den Haag, waar ik de locatie deel met Carina Boon profesioneel ontharingspecialist

Ik beleef bijzonder veel voldoening aan het feit dat veel van mijn cliënten, na een aantal behandelingen, vaak zoveel beter ‘in hun schoenen staan’ als dat ze deden toen ze de eerste keer binnen liepen.